13.04.2015

Ford dünyasında Ar-Ge'nin kalbi Sancaktepe'de atacak

Akşam - Geçtiğimiz yıl geliştirmesi ve patenti kendine ait dizel motorun fikri haklarını Çin’e satan Ford Otosan, Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı Ar-Ge merkezini bu ay sonu hizmete açıyor.


68 milyon TL yatırım yapılan ve 18 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan İstanbul Sancaktepe’deki 38 bin metrekarelik merkezde ilk etapta 1.200 mühendis çalışacak. Toplam cirolarının yaklaşık yüzde 3’ünü Ar-Ge’ye ayırdıkları belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ford Otosan olarak, neredeyse kuruluşumuza yakın bir Ar-Ge geçmişimiz var. Türkiye’de hiç kimsenin yapmadığı bir şeyi yapıyoruz. Motor, iç ve dış görsel tasarım dahil, tüm bir aracı tasarlayabilen tek Türk otomotiv şirketiyiz. Sıfırdan motor tasarlayıp, test edip, üretiyoruz” açıklaması yaptı.


“Ar-Ge Ford Otosan için hayati önem taşıyor. 2002’den 2014’e personel sayımızı 7 kat artırdık. 2015 yılı sonuna kadar da bin 450 kişiye kadar çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuşan Yenigün, “Gölcük Ar-Ge Merkezi, İnönü Yerleşkesi Ürün Geliştirme bölümümüz ve Sancaktepe ile birlikte son 5 yılda Türkiye’den dünyaya 300 milyon doların üzerinde mühendislik ihracatı yaptık. 2010-2014 yılları arasında, toplam Ar-Ge harcamamız 1.22 milyar TL’ye ulaştı” dedi.

Ford Otomotiv Görseli