13.05.2015

Bosch Türkiye, 200 milyon avro yeni yatırım açıkladı

Dünya - Bosch Türkiye geçtiğimiz yıl toplam satışlarını yüzde 10 artırarak 1,68 milyar avro ciro yaptı. İhracat rakamı ise 1 milyar 22 milyon avro olan Bosch Türkiye, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 10 şirketi arasında yer alırken, ülke toplam ihracatının yüzde 1’ini karşılıyor. Türkiye pazarındaki satışlarını da giderek artıran Bosch, iç pazarda 2014 yılında toplam 514 milyon avro satış hacmine ulaştı. Geçen yıl 135 milyon avro yatırım gerçekleştiren Bosch Türkiye, bu yıl ise 200 milyon euro yatırım yapacak. Bosch, yatırımın önemli bir kısmını Bursa’da gerçekleştirmeyi planlıyor. Bunun bir bölümü yüzde 30’a varan yakıt tasarrufu sağlayan Benzinli Sistemler enjektörlerin artan talebe göre üretilmesi ve geliştirilmesi için kullanılacak.


Bu yıl içinde açılacak iki Ar-Ge merkeziyle Bosch Türkiye, Türkiye’deki Ar-Ge merkezi sayısını 5’e çıkaracak. Eylül ayında devreye girecek Benzinli Sistemler ve ATMO Ar-Ge merkezleri, geleceğin teknolojilerinin geliştirecek. Benzinli Sistemler Ar-Ge merkezi de Dizel Sistemler Ar-Ge merkezi gibi Almanya’dan sonraki alanındaki en büyük Ar-Ge merkezi konumunda olacak. Ayrıca Bosch Türkiye, termoteknik alanında her yıl dünya çapında kombi üretim rekoru kıran Manisa fabrikasının kapasitesini artıracak. 

Yatırım planları hakkında açıklama yapan Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Türkiye’nin potansiyeline inandıklarını ve burada büyüme devam edeceklerini belirtti. Bu yıl BSH Ev Aletleri şirketinin de yüzde 100 Bosch bünyesine katılmasıyla toplam istihdamı Türkiye’de yaklaşık 15 bin kişiye ulaştıklarını belirten Young “Türkiye çalışan sayısı bakımından dünyada beşinci, Avrupa’da ise Almanya’dan sonra ikinci sırada. Bosch Türkiye, bu yıl 100’den fazla üniversite mezununa istihdam yaratmayı hedefliyor” diye konuştu.

Bosch Logosu Görseli