14.05.2015

Bilişim ve perakende sektörüne yoğun yabancı ilgisi

Türkiye - Birleşme ve satın almalarda yılın ilk dört ayında toplam değeri yaklaşık 5 milyar dolar olmak üzere 60'a yakın işlem gerçekleştirilirken bu işlemlerin yarısından fazlasını yabancı yatırımcılar gerçekleştirdi.


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yıl başından bugüne kadar olan dönemde yabancılar Türkiye'de 40 şirket satın aldı. Yabancıların bu dönemde en fazla ilgi gösterdiği sektörler bilişim, imalat, enerji ve perakende oldu. Yerli yatırımcılar da dahil edildiğinde bu yıl birleşme ve satın almalarda yıl başından bu yana 60'a yakın işlem gerçekleştirildi.


Ernst&Young Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı Müşfik Cantekinler ise 2015 yılı başından bu yana yabancı yatırımcıların gerçekleştirdiği toplam işlem sayısının 40 olarak gerçekleştiğini ifade etti.


İşlem sayısı açısından öne çıkan ülkeler Almanya, ABD ve Fransa olurken, işlem hacmi bazında Almanya, Çin ve Katar'ın üst sıralarda yer aldığını kaydeden Cantekinler, yabancı yatırımcıların 2015'te en çok ilgi gösterdikleri sektörlerin, bilişim, imalat, enerji ve perakende olduğunu belirtti.

El Sıkışma Görseli