13.06.2013

Mütekabiliyet yasası beklentileri yükseltti

Yeni Şafak - Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya, mütekabiliyet yasası ile sektöre bir canlılık geleceğini belirterek, 'Rusya, Katar, İran, Irak, Azerbaycan, ve Arap ülkelerinden önemli bir talep gelmesini bekliyoruz' dedi.


Mütekabiliyet yasasıyla birlikte sektörde yaşanan hareketliliği değerlendiren Gökkaya, 2012'nin son iki çeyreğinde yabancılara gayrimenkul satışında artış yaşandığını, yıl genelinde yüzde 30,9'luk bir artış gerçekleştiğini ve satışların 2,64 milyar dolara ulaştığını söyledi. 2013 yılının ilk çeyreğinde yabancılara 720 milyon dolarlık gayrımenkul satışı yapıldığı söyleyen GYODER yetkilisi bu rakamın geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 89 artış anlamına geldiğinin altını çizdi.


Gökkaya, mütekabiliyet yasası nedeniyle birçok gayrimenkul firmasının, yatırımları ve konut satışları için farklı ülkelerde ofisler açtığını ve yurtdışında faaliyet göstermeye başladığını belirterek, düzenlemeyle birlikte Rusya, Katar, Suudi Arabistan, İran, Irak, Türki cumhuriyetler, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer Arap ülkelerinden önemli bir talep gelmesinin beklendiğini söyledi.


Gökkaya, yapılan düzenlemeler ve bunları destekleyen tamamlayıcı çalışmaların da gerçekleştirilmesiyle beraber yabancılara yapılan gayrimenkul satışının 2013'te 3 milyar dolara, orta vadede ise 10 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

Ev İcon Görseli