13.09.2011

Bursalı Doblo ABD’ye ihraç edilecek

Star - Ford Connect’ten sonra bir Türk malı araç daha ABD yollarında. 190.000 adet Fiat Doblo, Chrysler’in ticari araç markası olan ve aynı zamanda koç anlamına gelen Ram adıyla Kuzey Amerika’ya ihraç edilecek.

İtalyan Fiat ile ABD’li Chrysler’in birleşme sürecinde gündeme gelen, ancak bir süredir rafta tutulan ihracat projesinde iyi niyet anlaşması imzaladı. Bu anlaşmayla, 80’den fazla ülkeye ihraç edilen Fiat Doblo, şimdi de ABD ve Kanada’ya da ihraç edilecek. Fiat Doblo, bu pazarlarda Chrysler’in ticari araç markası Ram tarafından satışa sunulacak.

Böylece, yine bir Koç ortaklığı olan Ford Otosan’ın Transit Connect modeliyle başlayan Türk otomotivinin ABD’ye ihracat yolculuğunda ikinci adımı Tofaş atmış olacak. Tofaş’ın ABD’ye ihracatı 2013 yılının ilk çeyreğinde başlayacak. Tofaş, yeni Doblo’nun ABD ve Kanada pazarlarına uygun olarak geliştirilmesi ve kapasite artışı için 160 milyon ABD doları değerinde yatırıma imza atacak. 2013-2020 yılları arasında ABD’ye 190.000 yeni Fiat Doblo ihraç edilecek ve bu ihracattan 3 milyar ABD doları gelir elde edilecek.

Fiat’ın beş markaya birden üretim yapan dünyadaki en büyük üç üretim merkezinden biri olan Tofaş’ın Bursa tesislerindeki üretim kapasitesi, yeni nesil Fiat Doblo projesiyle birlikte yıllık 400.000 adede çıkarıldı.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; hafif ticari araç; fiat doblo; tofaş doblo; bursa; chrysler; ram; koç  holding