16.01.2014

TYDTA ile Japonya Dış Ticaret Teşkilatı arasında yatırım köprüsü

Hürriyet - Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ve Japonya Dış Ticaret Teşkilatı ( JETRO) arasında karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve Japonya’dan Türkiye'ye doğrudan yabancı yatırımın desteklenmesine yönelik bir Mutabakat Zaptı imzalandı. Zapta göre TYDTA Türkiye’de yatırım yapan Japon şirketlerini destekleyecek.


Mutabakat Zaptı imza töreni, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Japonya Ekonomi Bakan Yardımcısı Kazuyoshi Akaba, TYDTA Başkanı İlker Aycı ve Japonya Dış Ticaret Teşkilatı Başkanı Hiroyuki Ishige’nin katılımları ile Tokyo’da gerçekleşti.


Karşılıklı niyet ve görüşlerin güvence altına alındığı anlaşmaya göre; TYDTA, Türkiye’de yatırım yapan Japon şirketlerini destekleyecek. Ajans, Tokyo temsilciliği aracılığı ile doğrudan yabancı yatırımı teşvik eden ve mevcut yatırımları desteklemek amacıyla 2008 yılından bu yana Türkiye’de doğrudan yatırımları ve ortaklıkları olan Japon şirketlerini destekliyor.


Anlaşmaya ilişkin olarak TYDTA Başkanı İlker Aycı şunları söyledi: “Dünyanın en büyük ekonomilerinden bir olan Japonya, aynı zamanda, dünyanın önde gelen yatırımcı ülkelerinden biridir. Bizler, mevcut siyasi işbirliğimizi ek ticari işbirliği ile güçlendirmeyi sürdüreceğiz; bu bağlamda, bu mutabakat zaptı aracılığı ile Japonya’nın son derece yüksek katma değerli yatırımlarını ülkemizde artırmayı hedeflemekteyiz”.

Nihat Zeybekçi ile Kazuyoshi Akaba Görseli