17.01.2014

Karsan V1’le Londra’yı elektriklendirdi

Milliyet - Daha önce New York Belediyesi’nin “Geleceğin Taksisi” ihalesinde Ford ve Nissan ile birlikte finale kalan, ancak elenen Karsan, bu kez de Londra’nın yeni elektrikli taksisi için yarışıyor. Karsan, bu amaçla hazırladığı sağdan direksiyonlu model çalışmasını, Londra’da düzenlenen bir organizasyonla Belediye Başkanı Boris Johnson’a tanıttı ve büyük beğeni topladı.

 

Londra Belediye Başkanı Johnson’ın “Hava Kalitesi Stratejisi” çerçevesinde, 2018 yılından itibaren Londra’daki geleneksel siyah taksilerin elektrikli motora sahip olması yönündeki kararıyla başlayan yarış çerçevesinde, aralarında Karsan’ın da bulunduğu firmalar, konsept hazırlıklarına girişti. Bu anlamda Nissan, Mercedes ve Karsan, hazırladıkları prototipleri Londra’daki çeşitli organizasyonlarda ve test sürüşlerinde tanıtmaya başladı.

V1 konseptinin sağdan direksiyonlu ve elektrikli bir versiyonunu hazırlayan Karsan, geçen yıl haziran ayında araştırma ve danışmanlık şirketi Frost&Sullivan’ın düzenlediği “Kentsel Hareketlilik Konferans”na davet edilmiş, en ve konferansın ikinci günü de aracı tanıtmıştı.


Karsan ve tasarım şirketi Hexagon Studio, yeni taksi konseptinin gelişiminde Londra’nın prestijli tasarım şirketi Royal College of Art (RCA) ile işbirliği yapıyor. Elektrikli ve içten yanmalı motor gibi alternatif seçenekler sunan V1, engelli erişimine de sahip olacak.

Karsan V1 Görseli