16.04.2012

Ford Otosan’dan yeni bir model daha geliyor, ABD’ye Connect’in yerine 2 farklı araç hazırlanıyor

Hürriyet – Türkiye’de son 10 yılın pazar lideri olan ve 2012 yılına ‘Go Further’ (Daha ileri gitmek) sloganıyla giren Ford Otosan, bir taraftan yeni model yatırımlarına hız kesmeden devam ederken diğer taraftan Gölcük ve Eskişehir fabrikalarına bir 3’üncüsünü ekliyor. 3 fabrikayla birlikte 2014 yılından itibaren kapasitesini yılda 450 bin adede çıkartacak Ford Otosan, yeni fabrika (485 milyon TL) ve yeni modellerle birlikte 3 yılda 2 milyar TL’ye yakın yatırım yapacak. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Cenevre fuarında tanıttıkları ve binek konforunda olan ‘Tourneo Custom Concept’in ardından 2013 yılı başında yeni Transit’i üretime alacaklarını, şu anda prototip çalışmalarına başlananan yeni küçük ticari aracın ise 2014 yılında yeni fabrikayla birlikte devreye gireceğini hatırlattı. Yenigün, bu 3 modelin dışında bir yeni model üretimi üzerine daha çalıştıklarınının müjdesini verdi.


Haydar Yenigün, Amerika’da büyük talep gören Transit Connect üretiminin 2013 yılı ortasında sona ereceğini belirterek, bu modelin üretiminin İspanya’ya kaydırılacağını hatırlattı. Yenigün, “Ancak İspanya’da üretilecek yeni Transit Connect de tamamen Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirelecek bir model olacak. Ayrıca yeni modelin İspanya’da üretimi için tüm mühendislik ve üretim desteğini biz vereceğiz. Tüm bantları, üretim prosesini biz kuracağız” dedi.


Türk otomotiv sanayinde Transit Connect’le bir ilke imza atarak Amerika pazarına girdiklerini hatırlatan Yenigün şöyle konuştu:
“Biz Amerika pazarına girmek için 2 yıldan fazla emek verdik. Bu yüzden ABD’ye ihracatı kolay kolay bırakma niyetinde değiliz. 2013 yılında üretimine başlayacağımız yeni Transit, Amerika’da da üretilecek. Dolayısıyla bu modelin ihracat şansı yok. Ama Tourneo Custom ve 2014’te devreye girecek küçük ticari modelimizin Amerika’ya ihracatının gerçekleşmemesi için hiç bir neden yok. Şu an kesin bir durum sözkonusu değil ama bu 2 araçla Amerika’ya ihracata devam etmek istiyoruz. Bu kadar uğraş verdiğimiz bir pazarı bırakma niyetinde değiliz.”


Yeni Transit Connect’le birlikte şu anda Ford Otosan, mühendislerinin 5 yeni model geliştirdiğini söyleyen Yenigün, “5’inci model ise şu an için sürpriz. Kısa süre içinde Türkiye’de devreye girecek bu modelle ilgili daha fazla detaylı bilgi vereceğiz” dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; ford otosan; ford kocaeli; ford fabrika türkiye; tourneo custom; transit connect; ford abd ihracat