13.04.2012

Ankara’da düzenlenecek Metex 2012 Orta Doğu turizmini canlandıracak

Hurriyet Daily News - Ortadoğu turizminin gelişmesinde katkısı olması beklenen ve 25-27 Mayıs tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Metex 2012, Türkiye’nin alternatif turizm kollarındaki potansiyelini gözler önüne serecek.


Orta Doğu ülkelerinden gelen turist sayısını ikiye katlayarak 4 milyona çıkarmayı hedefleyen Türkiye, fuarda 30’un üzerinde ülkeden 300 kadar turizm profesyonelini ağırlayacak. Kültür, sağlık, SPA, alışveriş, eğitim, spor, doğa ve ekoloji gibi turizm unsurlarına ait yerli ve yabancı standların yer alacağı fuar özellikle ülkede son yıllarda hızlı gelişme gösteren sağlık turizmini öne çıkaracak. Metex 2012 ile birlikte Irak, Suriye, Libya, Mısır, Lübnan, Fas, ve Tunus gibi sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu ülkelerden Türkiye’ye ziyaretçi çekilmesi planlanıyor.


Türkiye’nin son yıllarda çevre ülkelerle uygulamaya koyduğu vizesiz seyahat avantajlarının da ortaya konacağı fuarda, Türk üniversitelerinin de tanıtımı yapılarak ülkede eğitim gören yabancı öğrencilerin sayısının artırılması öngörülüyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; turizm sektörü; türkiye turizm; sağlık turizmi; türkiye arap turist; metex 2012; ankara turizm fuarı