17.02.2012

Bursalı Clio 4 ‘avantajlı’ çıktı, Fransa Parlamentosu’nda örnek oldu

Hürriyet - Avrupa’daki borç krizi gelişmekte olan ülkelere göre yüksek üretim maliyetlerini daha da yukarı çekti. Fransız Renault’un Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Carlos Tavares, Fransa Parlamentosu’na yaptığı sunumda, ülkenin üretimdeki yüksek maliyetlerinden yakındı. Tavares, Fransa Senatosu’nda ekonomik komisyonun önünde yaptığı konuşmada, Fransa’da üretim maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, küçük sınıftaki bir modelin bile Fransa’daki üretiminin Türkiye’den 1300 avro pahalıya mal olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin baskısına rağmen Haziran ayında 200 milyon avro yatırımla Bursa’da üretilecek Clio 4, Renault’ya önemli tasarruf sağlatacak. Renault’un Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Carlos Tavares’in açıkladığı 1300 avroluk maliyet farkına göre, Renault Türkiye sayesinde Clio 4’ten yılda 208 milyon avro tasarruf edecek. Bir başka deyişle, Clio 4’ü üretmek için Türkiye’ye yaptığı yatırımı bir yılda çıkaracak. Bursa’da yılda 160 bin adet üretilecek yeni Clio 4’ün ömrü boyunca Renault 1 milyar avronun üzerinde tasarruf sağlamış olacak.

Renault için 2012, Clio 4 yılı olacak. Haziran ayında üretimine başlanacak aracın dünya prömiyeri Eylül ayında Paris Fuarı’nda gerçekleşecek. Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, Eylül ayındaki tanıtımın ardından satışa sunulacak Clio 4’ün tüm versiyonlarının ise 2013 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileneceğini belirtti. Tunalıoğlu, “Yeni Clio’nun en önemli özelliği, tasarımcılarımızın üzerinde iki yıldır çalışarak Renault’nun yüzünde yaptığı değişikliği uyguladığı ilk model olması. Clio 4 markanın yeni yüzünün ilk temsilcisi olması itibarıyla da önemini artırıyor” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; türkiye otomotiv; türk otomotiv sektörü; renault türkiye; renault clio 4; clio 4 üretim; renault bursa; oyak renault