21.02.2012

Vodafone: Türkiye yeni yatırımlarla bölgesel merkez olur

Hürriyet - Vodafone Türkiye’nin, geçtiğimiz yıl Avrupa’da grup için en hızlı büyüyen ülke olması sayesinde merkez yönetim tarafından ilgiyle takip edildiğini söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jorge Fernandes, Türkiye’nin yeni yatırımlarla bölgesel bir merkez haline getirileceğini açıkladı.


Tuzla’da 56 milyon liralık yatırımla kurulan Şebeke Operasyon Merkezi’nin açılışında konuşan Jorge Fernandes, “Son çeyrek sonuçlarına göre bir kez daha Vodafone Grubu’nun Avrupa Bölgesi’nde en hızlı büyüyen operatörü Vodafone Türkiye oldu. Yüksek potansiyeli ile tüm operasyonlar içinde bizim için önemli bir noktada konumlanıyor. Önümüzdeki süreçte Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin altyapı yönetiminin de merkezimiz üzerinden gerçekleşmesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Tüm bunlar, Türkiye’nin bölgesel bir merkez haline gelmesi sürecinde çok değerli gelişmeler..", dedi.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de data trafiğinin son 1 yılda 15 kat arttığını belirterek operatörlerin daha fazla altyapı yatırımı yapmasını istedi. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde Türkiye’deki data trafiğinin 75 kat artarak çok hızlı gelişeceğini kaydeden Acarer, “Türkiye’deki şebekeler, 3G sayesinde daha da gelişti. Avrupa’nın en gelişmiş ülkesinden bile daha iyi durumdayız.." şeklinde konuştu.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; telekom sektörü;  vodafone; vodafone türkiye; türkiye bölgesel merkez; türkiye telekom altyapısı; türkiye data trafiği