17.05.2012

Avusturyalı Lenzing yatırımda büyük payı Türkiye’ye ayırdı

Hürriyet - Avusturyalı elyaf üreticisi Lenzing, açıklanan teşvik paketi kapsamında, 2014 yılına kadar planladığı 1,5 milyar avroluk yatırımın büyük kısmını Türkiye’de gerçekleştireceğini duyurdu.

Lenzing’in Türkiye temsilcisi Filofibra’nın CEO’su Livio Danisi, “Türkiye’deki yeni teşvik paketinden çok umutluyuz. Bu sebeple Türkiye, 2014 yılına kadar gerçekleştireceğimiz 1,5 milyar avroluk yatırım planımızın önde gelen ülkesi konumunda” dedi.

Lenzing’in son iki yılda Türkiye’deki pazar payını % 25’ten % 35’e çıkardığını ifade eden Danisi, 2011 yılı cirosunun 2 milyar avro olduğunu, 2012 yılında ise ciroda % 20, üretimde de % 10 artış hedeflediklerini söyledi. Ürünlerini Marks & Spencer, IKEA, Maisonette, Mavi Jeans, H&M, Lacoste, Ungaro, Versace ve Mango gibi markaların kullandığı Lenzing, üretiminin büyük kısmını Türkiye’ye yaptırıyor. Kayın ve okaliptüs ağaçlarından elde ettiği selülozla elyaf üreten Lenzing, global pazar lideri konumunda bulunuyor. Türkiye’nin ise yıllık 200 bin ton elyaf ithalatı bulunuyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; kimya sektörü; kimya yatırımı; lenzing; filofibra; fiber üretimi