17.11.2011

ABD’den yatırım akını

Star - ABD Ticaret Müsteşarı Michael Lally, ABD'nin 17 enerji şirketinin Aralık başında ortaklık görüşmelerinde bulunmak ve yatırım imkanlarını araştırmak için Türkiye'ye geleceğini söyledi. Lally, Türkiye'ye gelmek için çok daha fazla şirketin başvuruda bulunduğunu ancak görüşmelerin başarılı geçmesi için sayıyı 17 ile sınırladıklarını kaydetti.

Lally, gelecek şirketlerden 11 'ninin Türkiye'de yatırımı olmadığını belirtti. ABD'li şirketlerin Türkiye'de 'çok rahat' ettiğini söyleyen Lally, Amerikalıların yatırım yapmak istemelerinde, Türkiye'nin geleceğine yönelik inançlarının ve büyüme potansiyelinin rol oynadığını ifade ederek 5-9 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek ziyaretin Ankara, İstanbul ve İzmir'de Türk şirketleriyle görüşmeleri kapsadığını söyledi. Lally, heyette şirketlerin yanı sıra ABD Eximbank, Denizaşırı Özel Yatırım Kurumu ve ABD Ticaret ve Gelişim kurumu temsilcilerinin de yer alacağını söyledi. Lally "Şirketler, aynı zamanda finansman ile yani para ile birlikte geliyorlar" diyerek enerji şirketlerinin yanı sıra diğer sektörlerde faaliyet gösteren ABD'li şirketlerinde ortaklık görüşmeleri yapmak için Türkiye'ye gelmek istediğini kaydetti. Lally, şirketlerden gelen talepler doğrultusunda 2012 yılında havacılık ve eğitim alanındaki şirketler içinde iki ayrı ziyaret planlandığını sözlerine ekledi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; enerji sektörü; abd enerji şirketi; türkiye abd ortaklık; enerji yatırımları; türkiye yenilebilir enerji; michael lally