18.07.2012

İspanyol Befesa’dan dev yatırım

Sabah - İspanyol Befesa, 120 milyon dolarlık yatırımla iki çelik tozu dönüşüm tesisi kuracak. İzmir ve Adana'da yapılacak yatırımla, 330 kişiye istihdam sağlanacak.
Çeşitli ülkelerden dev firmaların rotasına giren Türkiye'de son olarak İspanyol Befesa yatırım yapacağını açıkladı. ABD, Çin ve Hindistan'ın da aralarında bulunduğu 16 ülkede fabrikası olan Befesa, İzmir ve Adana'da iki yatırım gerçekleştirecek.


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ile Befesa arasında yapılan anlaşmayla ilgili olarak, "Bu yatırım 120 milyon dolarla başlayıp aşamalı olarak 300 milyon dolara kadar gidecek. İlk etapta yaklaşık 80 ile 100 milyon dolar civarında ilave ihracat imkânı ortaya çıkacak" dedi. Cari açığın azaltılmasında yeni teşvik sistemi yapılanmasının önemine işaret eden Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Bir taraftan Türkiye'nin ihracatı artacak. Diğer taraftan ülkenin ithal etmek zorunda kaldığı otomotiv sanayinin kullandığı çinko oksit hammadesi için de önemli bir girdi sağlanacak" dedi.


TYDTA Başkanı İlker Aycı, "Bu yatırım, şu anda 330 kişiye direkt olarak istihdam sağlayacak" dedi. Befesa Yönetim Kurulu Başkanı Javier Molina Montes ise tesislerde endüstriyel atıkların geri kazanım ve dönüşümünün sağlanacağını söyledi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; tydta; ilker aycı; befesa; türkiye çelik tozu; çinko oksit; başbakanlık yatırım; zafer çağlayan