19.08.2011

Dünya devleri 'Fatih Projesi'ne talip oldu

Star - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dünyanın önde gelen bilişim ve yazılım şirketlerinden Microsoft ve Apple'ın, 15 milyon adet tablet bilgisayarın teminiyle ilgili olan 'Fatih Projesi'ne talip olduklarını söyledi.

Çağlayan, ABD'nin Seattle kentindeki temasları kapsamında Microsoft firmasını ziyaret etti. 'Fatih Projesi' için en hazır şirketin Microsoft olduğunu belirten Bakan Çağlayan, "Bizim 105 ülkede üretimimiz var, sizinle iş birliği yaparsak bu pazarlar sizin için de önemli olur, dediler. Dönüşte ilgili bakanla görüşeceğim" dedi.

Intel firmasında başkan yardımcısıyla da görüştüklerini belirten Çağlayan "Ar-Ge teşviklerimizi büyük ilgiyle dinlediler. Bu konuyla ilgileneceklerini söylediler" diye konuştu. Çağlayan, onların da Türkiye'de Ar-Ge merkezi açma noktasında istekli olduğunu gördüğünü söyledi.

Cisco'nun başkanıyla da bir araya geldiğini anımsatan Çağlayan, Cisco'nun KOBİ'ler konusunda çok önemli çalışmalar yapmak istediğini belirtti. Apple ile yaptıkları görüşmenin ise ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Çağlayan, Apple yöneticilerinin Türkiye'deki yazılım şirketleriyle iş birliği yapmaya istekli olduğunu kaydetti.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; ict endüstrisi; bilişim sektörü; bilişim şirketi; zafer çağlayan; apple; microsoft; fatih projesi