20.06.2011

Oto devlerinin Türkiye çıkarması

Sabah - Türkiye, Temmuz ayında dev otomotiv markalarının üst düzey yöneticilerini ağırlamaya hazırlanıyor. İlk ziyareti 5 Temmuz tarihinde Renault-Nissan ittifakı Başkanı Carlos Ghosn yapacak. İkinci önemli ziyaret ise 8 Temmuz tarihinde gerçekleşecek. Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dieter Zetsche Türkiye'ye gelecek.

Nissan’ın olası yatırımı için Türkiye'ye gelecek olan Ghosn, Bursa ve İstanbul'da temaslarda bulunduktan sonra İskenderun'a geçecek. Ghosn, İskenderun'da 41 yıllık ortakları Oyak Grubu'nun fabrika için önerdiği arazileri inceleyecek. Ghosn'un, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yatırımla ilgili görüşmesi bekleniyor. Nissan'ın Türkiye'de yatırım düşündüğünü ilk olarak geçen yıl Carlos Ghosn açıklamıştı. Başkan Ghosn, Türkiye pazarının artan önemi karşısında Nissan'ın da Renault gibi büyümek için yatırımı düşünmek zorunda kalacağını söylemişti.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; otomotiv yatırımı; renault-nissan; nissan yatırımı; carlos ghosn; iskenderun; daimler; mercedes; aksaray