22.06.2011

İzmit’e çevreci çelik fabrikası

Milliyet - Güney Kore merkezli Pohang Iron and Steel Company’nin (POSCO) Kalite ve Teknoloji Geliştirme Müdürü Ki-Wook Kim, “Kocaeli’nde kuracağımız tesiste çevre duyarlılığı açısından AB ve Türkiye standartlarından çok daha mükemmel şekilde çalışacağımızı taahhüt ediyoruz” dedi.

POSCO, Kibar Holding ve Daewoo International’ın ortaklığında Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kurulacak soğuk haddeleme tesisindeki çelik üretiminin en temiz ve çevreye en az etkisi olan bölüm olduğunu söyleyen Kim, “Değerlerimiz yönetmeliklerle belirlenen oranların 10 kat altında. Biz, Türkiye’de Güney Kore standartlarının daha iyisini yapacağız” dedi. POSCO tesislerinin % 30’unu yeşil alana dönüştürdüklerini ifade eden Kim, “Genel bütçenin % 6’sını çevre yatırımlarına, Ar-Ge birimi bütçesinin ise % 3,5’ini çevre araştırmalarına ayırmaktayız” diye konuştu.

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın (TYDTA) katkılarıyla hayata geçirilen yatırım tamamlandığında Türkiye’nin yıllık çelik ihtiyacının % 40’ını karşılayarak, her yıl 10 milyar ABD doları hacminde gerçekleşen ithalatın önüne geçecek.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; demir-çelik sektörü; çelik endüstrisi; çelik yatırımı; çelik tesisi; posco; daewoo; kibar holding; kocaeli