21.02.2013

Avrupa’nın gözde şehri İstanbul

Hürriyet - İstanbul, gayrimenkul gelişme beklentilerinde Avrupa’nın 27 şehrini geride bırakıp zirveye otururken, mevcut gayrimenkul yatırım performansında da dördüncü oldu.

 

PricewaterhouseCoopers (PwC) ve Urban Land Institute (ULI) işbirliği ile gerçekleştirilen ve gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri içeren “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2013” raporuna göre, geçtiğimiz yıl gayrimenkul gelişme beklentilerinde ilk sırada yer alan İstanbul, bu yıl da yerini korudu. Mevcut gayrimenkul yatırımlarında dördüncü olan İstanbul,  yeni gayrimenkul yatırımlarında da ise ikinci sırada yer aldı.

 

Raporda, İstanbul’un bu sonuçları almasının başlıca nedeni olarak ‘heyecan verici gayrimenkul potansiyeli, ekonomik büyüme performansı ve genç nüfusu nedeniyle ‘gelişim fırsatları’ sunması’ gösteriliyor. Ayrıca, hükümetin İstanbul’u bölgesel bir finans merkezine dönüştürmek konusundaki kararlılığına da dikkat çekiliyor. İstanbul’un uluslararası pek çok şirket ve markanın bölgesel merkezi olduğuna da dikkat çeken raporda, lüks perakendeciliğin şehir merkezine yönelik ilgiyi canlı tuttuğuna vurgu yapılıyor.   

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Gayrimenkulde Gelişen Trendler Raporu 2013