22.11.2011

Gül: Türkiye, Avrasya'nın yükselen hilali

Dünya - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere'ye gerçekleştirdiği ziyarette ülkenin önde gelen firmalarının üst yöneticilerinin de katıldığı İngiliz Sanayi Odaları Konfederasyonu Genel Kurulu'na hitap etti. Gül, küresel ekonominin durumu, Türkiye'nin ekonomik gelişimi ve Türkiye ile İngiltere arasındaki ekonomik ilişkileri değerlendirdiği İngilizce konuşma yaptı.

Türkiye'nin de gelişmekte olan bir ülke olarak küresel ekonomiyi istikrara kavuşturmak için önemli katkılarda bulunabileceğini kaydeden Gül, "Birçok riske karşın Türk ekonomisi sağlam temeller üzerinde durmaktadır. Güçlü kamu finansmanı, sürdürülebilir borçlanma dinamiği ve sağlam bir bankacılık sistemine sahibiz" diye konuştu.

İngiliz şirketlerin Türkiye'deki yatırımlarından ve satın almalarından bahseden Gül, şöyle konuştu: "Ülkemizde İngiltere'den yeni yatırımcılar görmek isteriz. Türk firmaları da İngiltere'deki yatırımlarını artırmaları için teşvik ediyorum. Büyümeyi ve yeni iş alanları yaratmayı teşvik etmeliyiz. Ekonomik güçlükleri aşmanın en önemli yolu ülkelerimiz arasındaki iş bağlarını güçlendirmektir. Buna ulaşmak için her türlü imkân, güçlü siyasi irade, potansiyel, yatırım ortamı ve güçlü bir özel sektörümüz var. Dünya ekonomisinde geçmişte birçok yükselen yıldız, güneş ve kaplanlar gördük. Şimdi dünyanın parlayan yıldızı olan Türkiye, Avrasya'nın yükselen hilali. Bu çerçevede İngilizleri Türkiye'de iş imkânlarını keşfetmeye davet ediyorum."
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; türk ekonomisi; türk ingiliz ticaret; türk ingiliz ilişkileri; abdullah gül; ingiliz yatırımları; türkiye avrasya