21.11.2011

"Mütekabiliyet doğrudan yatırımı da artırır"

Sabah - Yabancıların işlerini Türkiye'ye kaydırmak istediğini belirten T.C. Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Aycı, "Mütekabiliyet yasası, doğrudan yatırımı da artıracak" dedi.

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı, bu ay Meclis'ten çıkması beklenen yabancının gayrimenkul sahibi olmasını sağlayacak mütekabiliyet yasasının sadece emlak değil, doğrudan yatırımları da etkileyeceğini söyledi. Yabancıların yatırım yaparken ülkenin sosyal durumunu da göz önüne aldığını dile getiren İlker Aycı, "Yatırım yapmak isteyen, buraya rahat gelmek ister ve rahat yaşamak ister. Birçok firma yatırım yaparken, yöneticilerini de getiriyor. Yöneticiler doğal olarak aileleriyle geliyor. Yasa çıktığı zaman konut sektörü kadar doğrudan yatırım da olumlu etkilenecek" dedi.

Arap Baharı'nın yanı sıra, Avrupa Birliği'ni dağılmanın eşiğine getiren ekonomik krizin Türkiye'ye yönelik yatırımları da artıracağını kaydeden Aycı, "Zaten baktığımızda gelen yatırımların büyük bölümü Avrupa'dan. Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri de Avrupa'daki yatırım fırsatının giderek azaldığını görüyor. Böyle bir ortamda Türkiye, büyüme rekorları, üretimdeki artışlarıyla daha çok dikkat çekiyor. Bu süreçte mesaimizi uzatıyoruz. Mesela Orta Doğu'dan gelecek yatırımlar için bir takvim ve çalışma programı belirledik. Bu kış, Körfez'de geçecek" dedi.

İlker Aycı, yatırım için üç ana kriterin ön plana çıktığını kaydetti. "Bütün yatırım kararları bizim için önemlidir tabiî ki. İstihdam yaratacak, katma değere sahip, ihracata yönelik yatırımlar biraz yoğunluğumuzu artırıyor”, diyerek Asya’dan bir büyük bir yatırımın önümüzdeki aylarda açıklanacağının müjdesini verdi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; gayrimenkul sektörü; emlak yatırımı; mütekabiliyet ilkesi; emlak yasası; yabancıya emlak satışı; türkiye yatırım ajansı; başbakanlık yatırım ajansı; ilker aycı