24.10.2011

Lilly, Türkiye'yi yatırım listesinin ilk sıralarına aldı

Sabah - Adı yerli ilaç firması Mustafa Nevzat ile ortaklıkla anılan ABD'li ilaç devi Eli Lilly'nin Başkan Yardımcısı Bart Peterson yatırım için Türkiye'yi listenin ilk sıralarına aldıklarını belirtti.

Kanser ve diyabet başta olmak üzere birçok alanda dünyanın en büyük ilaç üreticilerinden olan ABD’li Eli Lilly Türkiye'yi yatırım listesinin ilk sıralarına aldı. Adı Türkiye'de yerli ilaç firması Mustafa Nevzat ile ortaklıkla anılan firmanın Kıdemli Başkan Yardımcısı Bart Peterson bir süre önce Türkiye'ye gelerek İstanbul ve Ankara'da temaslarda bulundu. Mustafa Nevzat'ın azınlık hissesini almak istediği yönünde ulusal ve uluslararası basında çıkan haberler konusunda yorum yapmaktan kaçınan Peterson, yatırım için Türkiye'yi listenin ilk sıralarına aldıklarını belirtti.

Peterson ayrıca ekonomideki büyümenin de Türkiye'ye yatırım için iştah kabarttığını söyledi. Peterson, "Türkiye bizim büyük pazarlarımızdan biri. Büyük bir nüfus var. Gelişmiş bir sağlık sistemi var. Gelişimle birlikte Türkiye'nin yatırım ortamı anlamında şu anda oldukça ilerlemiş bir durumda olduğunu söyleyebilirim. Yatırım yaparken bizim baktığımız şey geniş bir ürün yelpazesine sahip olması. Biz şu anda Türkiye'de hızlı bir büyüme yaşıyoruz. Son birkaç yılda devletin sağlık isteminde birçok önemli adımı oldu. Sağlık sistemine erişim ve kalite arttı" dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; sağlık sektörü; ilaç sektörü; eli lilly; lilly; mustafa nevzat; bart peterson; lilly türkiye; ilaç yatırımı; türkiye ilaç üreticileri