27.03.2012

Türkiye’yi bölgesel üs yaptı, yatırım için düğmeye bastı

Hürriyet - Novartis Yönetim Kurulu Üyesi Alexandre F. Jetzer Chung, “Türkiye’yi Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika’ya açılan bir kapı olarak görüyoruz. Türkiye’de açacağımız bir üretim merkezi ile Orta Asya ve Afrika’ya buradan satış yapmak istiyoruz. Türkiye’yi ‘bölgesel üs’ görüyoruz” dedi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İsviçre Ekonomi Bakanı Johann Schneider Ammann ve beraberindeki iş adamları heyetiyle görüştü. Alexandre F. Jetzer Chung, Türkiye’yi Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika’ya açılan bir kapı olarak gördüklerini belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye’de açacağımız bir üretim merkezi ile satış yapmak istiyoruz. Daha önce Mısır, Kuzey Afrika’nın sağlık merkezi olma yönünde adımlar attı; ancak ülkedeki karışıklıklarla bu sona erdi. Türkiye bundan sonraki süreçte Kuzey Afrika’nın sağlık merkezi haline gelebilir.”

İsviçre ile Türkiye arasında bağları güçlendirmek istediklerini anlatan İsviçre Ekonomi Bakanı Johann Schneider Ammann, şöyle konuştu: “Türkiye ekonomisinin ne kadar başarılı ve hızlı ilerlediğine şahit olduk. Türkiye’de 600’ün üzerinde İsviçreli firma faaliyet gösteriyor. Bu tesadüf değil. Türkiye kendi pazarının yanı sıra konum olarak diğer pazarlara açılmak için de imkân sunuyor.”

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; sağlık sektörü; türkiye ilaç üreticileri; novartis; türkiye bölgesel üs; novartis türkiye