28.03.2012

Güney Koreliler kömür ve nükleer ile ilgileniyor

Sabah - Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde Başbakan Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Enerji Bakanı Taner Yıldız Güney Kore'nin önde gelen enerji şirketleri SK, KOSEB, KEPCO ve HACO firmalarının yöneticileri ile görüştü. Güney Koreli firmaların nükleer santral projesinde yer almak istediklerini ancak hazine garantisi istenmesi nedeniyle henüz bir mutabakata varılmadığını söyleyen Yıldız, "Bizden hazine garantisi istediklerinde ülkemizin 10-12 yıl önceki ortamdan çok uzaklaştığını ve çok daha iyi ekonomik şartlara ulaştıklarını belirttik. Değerlendireceklerini söylediler. Şu anda müzakereler sürüyor" dedi.


Yıldız, Güney Koreli firmaların kömüre yatırım yapmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu: "Yaklaşık 5-6 bin megavatlık bir kömür santraline talip olduklarını söylediler. Bunların şartları görüşülecek. Benzer bir büyüklükte nükleer santral için talip olduklarını söylediler. Biz nükleer güvenlik zirvesinde hem yenilenebilir enerji kaynakları hususunda konuştuk, hem de yerli kömür santralleriyle ilgili konuştuk."

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; güney kore; türk kore ticaret; türkiye kore serbest ticaret; enerji sektörü; türkiye nükleer güney kore; taner yıldız