28.10.2010

Güney Koreli POSCO Bursa tesisini açtı

Hurriyet Daily News – Dünyanın dördüncü büyük çelik üreticisi Güney Koreli POSCO, 24 milyon dolarlık yatırımla Bursa’da kurduğu yassı çelik işleme tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) tarafından 2009 yılının Eylül ayında duyurusu yapılan tesisin açılışında POSCO firmasının üst düzey yetkililerinin yanı sıra TYDTA Başkanı Dr. Hüseyin Aslan da hazır bulundu.

Sıfırdan yatırım olarak gerçekleşen tesis yatırımı ile POSCO, Türkiye’de senede 170 bin mt’lik çelik üretimi yapacak. Otomotiv sektörüne yönelik olarak üretim yapacak tesisin açılışında konuşan POSCO Başkan Yardımcısı Jung-suk Shin, yatırımın POSCO’nun yüzyıllık tarihinde büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyerek, projenin gerek Türkiye, gerekse POSCO açısından son derece verimli olacağına inandıklarını belirtti.

TYDTA Başkanı Dr. Hüseyin Aslan da törende yaptığı konuşmada POSCO’nun yatırımının Türkiye için önemine dikkat çekerek, “Bu proje, Ajans’ımızın öncelikli hedefleri arasında yer alan ‘katma değer yaratan yatırımların’ ülkemize yönlendirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Dünyaca tanınan bir çelik devinin yatırım için Türkiye’yi seçmesi ülkemizin yabancı yatırımcılar için barındırdığı fırsatlara bir kez daha dikkat çekecektir..” dedi.

Varlıklarının toplam değeri 37 milyar doları bulan POSCO’nun 36 üretim tesisinde toplam 17.600 kişi istihdam ediliyor. Şirketin, aralarında Hindistan, Brezilya, ABD, Meksika, Kanada, Japonya, Avustralya ve Güney Afrika’nın da bulunduğu toplam 22 ülkede, 42 çelik servis merkezi bulunuyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; posco; tydta; başbakanlık yatırım; hüseyin aslan; bursa; çelik tesisi; demir-çelik sektörü