29.04.2015

Şehir hastanelerine yatırım yağacak

Sabah – Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) işbirliği ile PPP Experts ve Elmadağ Hukuk Bürosu tarafından düzenlenen “Kamu-Özel Sektör Sağlık Zirvesi” İstanbul’da gerçekleştirildi.


Etkinlikte konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm vizyonu çerçevesinde nitelikli hastaneler kurmak amacıyla ihaleye çıkan 32 şehir hastanesinin tamamının 2018 yılında faaliyete geçeceğini belirterek, toplam 95 bin yatak kapasitesinin ülkeye kazandırılacağını söyledi.


İhalesi tamamlanan 17 şehir hastanesinin yaklaşık 10 milyar dolara mal olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, "İhale sürecinde olan Urfa, Denizli, Kütahya, Samsun ve Tekirdağ'daki hastaneler var. Eskişehir'de ihale sürecini tamamladık. Yüksek Planlama Kurulu onayında 10 hastanemiz bekliyor. Toplamda 32 hastanenin yarısı Kamu-Özel işbirliği (KÖİ) ile yapılacak" dedi. 2018'de 10 bin kişiye düşen yatak sayısını 28'e, 2023'te ise 30'a çıkarmak istediklerini aktaran Müezzinoğlu, toplam yatak kapasitesinin ise 2023'te 175'in üzerine çıkacağını, son 5 yılda sağlık altyapısını bu kadar hızlı ve güçlü dönüştüren tek ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.


Bakan, 2023'e kadar KÖİ ile 200 milyar dolarlık yatırım yapılacağını da sözlerine ekledi.
TYDTA Başkanı İlker Aycı ise Türkiye'nin çektiği yatırımların yüzde 50'sinin imalat ve enerjiden geldiğini bunun da istenilen noktaya gelindiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Emeklilik ve devlet fonlarının da Türkiye'ye kayıtsız kalamayıp finansman getireceğini vurgulayan Aycı, "Dünyada yatırımlar yüzde 8 düşerken biz mevcut konumumuzu korumayı başardık. Bu bile Türkiye'ye yatırım yapacaklar için önemli bir argüman" diye konuştu.

" src=