28.04.2015

G20-WAIPA DYY Konferansı İstanbul’da gerçekleştirildi

​​Dünya - G20 ve Dünya Yatırım Ajansları Birliği’nin (WAIPA) Türkiye Dönem Başkanlığı dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen Doğrudan Yabancı Yatırım (DYY) Konferansı geniş bir uluslararası katılımla gerçekleştirildi.


Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ve WAIPA Başkanı İlker Aycı’nın ev sahipliğinde ve G20 Türkiye, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) ve B20 Türkiye ile işbirliği içinde düzenlenen etkinlikte sürdürülebilir kalkınma için doğrudan yatırımların kolaylaştırılmasında yeni işbirliği modelleri ele alındı.


Zirvede tüm dünyadan yatırım ajansları, şirket yöneticileri, hükümet yetkilileri ve iş örgütü temsilcileri bir araya geldiği zirvede bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yatırım dostu bir iklimde her türlü uzun vadeli yatırımcı için siyasi ve ekonomik istikrarın bir zaruret olduğunun altını çizdi.


Son 14 yıllık dönemde Türkiye’ye yılda ortalama 12.4 milyar dolar yatırım geldiğini aktaran Babacan, bu rakamın 1991 ile 2001 yılları arasında yıllık sadece 1 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.


TYDTA ve WAIPA Başkanı İlker Aycı da Türkiye’nin son 12 yılda gösterdiği gerçekleştirdiği başarının diğer ülkeler için önemli bir örnek olduğunu belirterek, Türkiye’nin yeni bir başarı hikayesi peşinde olduğunu söyledi. Aycı, 2014 yılında 1.4 milyon kişiye istihdam yaratıldığını ifade ederek, istihdam oluşturma kapasitesinin önemini vurguladı.

 

Ali Babacan - İlker Aycı Görseli