29.11.2011

Doğu Akdeniz’in en büyük yat limanı açıldı

Star - Doğu Akdeniz’in en büyük yat limanı, Mersin’de açıldı. Bin yat kapasiteli Mersin Yat Limanı’nın açılış törenine ev sahipliği yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Mersin’in, Türkiye’nin Kafkasya, Orta Doğu ve Afrika’ya açılan kapısı olacağını söyledi.

 

Açılış, Yıldırım’ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından yapıldı. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yaptığı konuşmada, 40 milyon lirası özel sektörün katkısıyla olmak üzere yap-işlet-devret modeli ile 100 milyon liraya mal olan Mersin Yat Limanı’nın 500’ü karada, 500’ü denizde olmak üzere bin yat bağlama kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

 

4000 kişiye istihdam yaratacak olan Mersin Yat Limanı’nın, Doğu Akdeniz bölgesinin en büyük yat limanı olma özelliğini taşıdığını belirten Ulaştırma Bakanı Yıldırım, “Burası sadece yat limanı değil, içinde barındırdığı alışveriş merkezleri, yiyecek-içecek alanları ile Mersinliler için bir yaşam alanı olacak” diye konuştu.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; türkiye yat limanları; türkiye marina; türkiye akdeniz marina; mersin yat limanı; mersin marina