29.11.2011

Nestlé: Türkiye'de yatırıma devam edeceğiz

Habertürk - Nestlé Türkiye CEO'su Hans Ulrich Mayer, ABD ve AB ülkelerinin aksine ekonomik gücünü koruyan Türkiye'deki yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. 2011 yılını % 20 büyüme ile tamamlamayı öngören Nestlé Türkiye, “yatırıma devam” dedi.

Nestlé Türkiye Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Mayer, Avrupa ve ABD'deki ekonomik krize rağmen, Türkiye'deki yatırım planlarını değiştirmeyeceklerini söyledi. Avrupa'daki birçok ülkenin ve ABD'nin aksine, Türk ekonomisinin gücünü koruduğuna dikkat çeken Mayer, "Bu nedenle biz de diğer ülkelere yaptığımız yatırımın 3-4 katını Türkiye'ye yaptık. Son 3-4 yılda 500 milyon ABD dolarına yakın yatırım yaptık. Çünkü büyüyen Türk ekonomisi için yeni ürünler gerekiyordu" dedi. Bu yıl itibarıyla Türkiye'de sattıkları bütün ürünlerin Türkiye'de üretildiğini hatırlatan Mayer, "Türkiye'de 12 farklı birimimiz var, her birine yatırımı sürdüreceğiz” dedi.

Nestlé geçtiğimiz Mart ayında Bursa’da 55 milyon ABD doları yatırımla bir kahvaltılık gevrek fabrikası kuracağını duyurmuştu.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; gıda sektörü; gıda ürünleri; Nestlé; Nestlé türkiye; Nestlé yatırım; Nestlé kahvaltılık gevrek