30.05.2014

Güney Koreli Hanwha Türkiye güneş enerjisi piyasasında

The Korea Herald – Dünyanın en hızlı büyüyen güneş enerjisi pazarlarından kabul edilen Türkiye’ye yönelen yabancı şirketlere bir yenisi daha eklendi. Güney Kore’nin önde gelen sanayi gruplarından Hanwha, Türkiye’de açtığı şube ile güneş enerjisinden enerji üretimine yönelik çözümler sunacak.


Grup şirketlerinden Hanwha Chemicals’a bağlı olarak Hanwha Q Cells adı altında Türkiye piyasasında faaliyet gösterecek olan kuruluş hakkında konuşan bir şirket yetkilisi Türkiye’nin güneş enerjisi konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.


Küresel anlamda giderek önem kazanan bir iş kolu olarak nitelenen güneş enerjisininden elektrik üretimi konusunda Türkiye bir ‘altın madenine’ benzetiliyor. Günışığına maruz kalma oranlarının son derece yüksek olduğu ülkede güneş enerjisinden elde edilebilecek elektrik miktarı metrekare başına senede ortalama 1,311 kilovatsaat olarak hesaplanıyor.


Ülkede güneş enerjisine dayalı kurulu güç miktarının geçtiğimiz yılki toplam değeri olan 50 megavattan bu yıl sonuna kadar 500 megavata ulaşması bekleniyor. Türkiye, küresel danışmanlık şirketi IHS tarafından geçen Mart ayında yayınlanan bir raporda dünyanın en cazip ikinci güneş enerjisi piyasası olarak tanımlanmıştı.

Güneş Panelleri Görseli