20.03.2023

ABD Merkezli Xometry, Tridi'yi Satın Alarak Türkiye'deki Etki Alanını Genişletiyor

​Kurumsal alıcıları imalat hizmeti tedarikçileriyle buluşturan küresel bir çevrimiçi pazaryeri olan ABD merkezli Xometry, İstanbul merkezli Tridi'yi satın aldığını duyurdu.

Xometry CEO'su Randy Altschuler şu açıklamalarda bulundu: "Tridi'yi satın alarak Avrupa'daki müşterilerimize imalat ihtiyaçları için daha fazla kaynak temin etme fırsatı sunuyoruz." Altschuler ayrıca, "Yerelleştirilmiş pazaryerlerimiz; girişimcilerin, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanı sıra büyük kurumsal işletmelerin yerel olarak dayanıklı tedarik zincirleri oluşturmak için üreticilerle bağlantı kurmasına yardımcı olarak malları pazara daha hızlı sunmalarına ve daha yüksek verimlilikle çalışmalarına olanak tanıyor." şeklinde ekledi.

BMW, General Electric, Nasa, DELL ve Bosch gibi dünyanın en başarılı şirketlerindeki mühendislerin ve satın alma liderlerinin güvenini kazanan Xometry, proje sahiplerini prototip oluşturmadan üretime kadar 10.000'den fazla tedarikçiyle buluşturuyor. Şirket, anında fiyatlandırma, doğru teslim süreleri ve geri bildirimin yanı sıra dayanıklı tedarik zincirleri sunarmaktadır.

2014 yılında kurulan Tridi, hava-uzay, havacılık, otomotiv ve elektronik  gibi çeşitli sektörlerde uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmaktadır. CNC işleme, 3D baskı, sac levha imalatı, enjeksiyon kalıplama ve üretan döküm hizmetleri sunan Tridi, Türkiye markası altında faaliyetlerine devam edecek ve Xometry Avrupa'nın bir iştiraki olacaktır.
" src=
Tridi; Xometry Europe; acquisiton; Türkiye