18.03.2023

Türkiye İlk Bor Karbür Tesisini Açtı

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Balıkesir'deki stratejik bor işleme tesisi olan Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisinin açılışını yaptı.

Açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 80 milyon ABD dolarına yakın yatırım değerine sahip fabrikanın dünyada bir ilk olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin lojistik avantajları, nitelikli iş gücü, ham madde potansiyeli ve gelişmiş ülkelerin pazarlarına yakınlığı ile küresel üretim merkezlerinin dönüşümünde avantajlı bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,: “Ülkemizde son yirmi yılda eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye, üretimden tarıma, spordan sosyal güvenliğe her alanda tesis ettiğimiz sağlam altyapı bu avantajın temelini oluşturmaktadır. Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile ülkemizi dünyanın en büyük ilk on ekonomisi arasına yerleştirme taahhüdümüzü sürdürüyoruz." Dedi.

Bandırma bor karbür tesisi, bor madenciliğinin katma değerinin artırılmakla kalmayıp, Türkiye'ye stratejik katkı sağlayacak ve tam kapasiteylefaaliyete geçtiğinde 279 kişiyeistihdam olanağı sunarak yılda 1.000 ton bor karbür üretecek.

Kaynak: trthaber.com​
" src=
​President Recep Tayyip Erdoğan; Bandırma Boron Carbide Production Plant; boron