31.05.2021

Çinli TCL Türkiye'de Üretime Başlıyor

​Türkiye'de yatırım yapan küresel elektronik şirketlerini takiben,  Çinli akıllı telefon üreticisi TCL, Türkiye'ye de yatırım yaparak ortağı Arçelik ile birlikte ülkedeki tesisinde telefonlarının test üretimine başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Pazar günü Tekirdağ'da bulunan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikayı ziyaret etti. Bakan Varank, akıllı telefon pazarındaki küresel markaların Türkiye'ye yatırım yaptığını; dünyada ve yurt içinde pazarın sürekli büyümeye devam ettiğini söyledi. Bakan Varank “TCL, yerel üretim ortağı Arçelik ile iş birliğine başladı. Bu tesisin yıllık üretim kapasitesi 450.000 adet" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın küresel markalara ve yerli üreticilere geniş bir yelpazede teşvik ve avantajlar sağladığını kaydeden Bakan Varank "Küresel markalara şu tavsiyede bulunuyoruz: Sadece Türkiye pazarı olarak düşünmeyin. Sayıları sürekli artan yerli tedarikçilere güvenerek maliyetleri düşürebileceğiniz ülkemizde ihracat potansiyelini değerlendirin ve markanız için daha verimli bir yerel üretim üssü kurun" dedi.

Hızla büyüyen bir tüketici elektroniği şirketi olan TCL, küresel TV ve akıllı telefon endüstrisinde lider bir oyuncudur.

Aralarında Oppo, Techno Mobile ve Xiaomi gibi markaların bulunduğu Çinli akıllı telefon üreticileri daha önce Türkiye'de üretim yapmaya başlamıştı.

" src=