4.06.2021

Getir 7,5 Milyar Dolar Değere Ulaştı

Financial Times gazetesinin haberine göre, Türkiye merkezli hızlı dağıtım girişimi Getir, Mart 2021'deki son fonlama turundan yalnızca üç ay sonra 550 milyon ABD doları fon toplayarak piyasa değerini 7,5 milyar ABD dolarına yükseltti.

FT'ye göre bu değerleme ile Getir, yiyecek dağıtım uygulamaları Deliveroo ve Grubhub'ın yanı sıra İngiltere süpermarketleri WM Morrison ve Marks & Spencer'dan daha fazla değere ulaştı.

Getir'in yeni yatırımcıları arasında Abu Dabi Yatırım Fonu'nun iki alt kuruluşu DisruptAD ve Mubadala Investment Company'nin yanı sıra, Silikon Vadisi merkezli Silver Lake ve mevcut yatırımcılar Tiger Global ve Sequoia Capital yer aldı.

Londra'da ve Amsterdam'da faaliyet göstermeye başlayan Getir, 2021  yılının ikinci yarısında ise Almanya, Fransa ve ABD'de genişlemeyi planlıyor.

Getir'in CEO'su Nazım Salur, "Getir'in bu değere ulaşması 10 dakikada teslimat gibi orijinal bir fikrin teknoloji ile harmanlandığında dünyada nasıl bir ilgi uyandırdığını gösteriyor. Bu aslında Türkiye'den de yeni teknolojik iş modellerinin çıkabileceğinin de göstergesi. " dedi.​

" src=