11.04.2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünyanın İlk SİHA Gemisi TCG Anadolu'yu Tanıttı

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Nisan'da İstanbul'da gerçekleşen, dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'nun teslim töreninde ve yeni MİLGEM fırkateynlerinin çelik kesme töreninde konuşma yaptı.

"Bayraktar TB-3 SİHA Kızılelma insansız savaş uçağımız ve HÜRJET hafif taarruz uçağımız TCG Anadolu'dan havalanıp yere inebilecektir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları ekledi: "Bu uçağı Türkiye Yüzyılı'nda bölgesel lider konumumuzu pekiştirecek bir sembol olarak görüyoruz."

MİLGEM İSTİF Sınıfı fırkateynlerin 6., 7. ve 8. gemilerinin çeliklerinin kesilip Mavi Vatan için inşa edilmeye başlanması sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Amfibi hücum gemisinin teslimiyle birlikte Türkiye, milli uçak gemisinin üretimi yolunda önemli bir adım atmış oldu. Üç gemiyi aynı anda inşa ederek yaklaşık 36 ayda Deniz Kuvvetleri'mize teslim etme hedefi dünyada eşi benzeri olmayan bir projedir."

Türkiye, 2004 yılından bu yana savunma sanayinde yurt dışından tedarikin aksine yerli ve milli projeler ortaya koymaktadır. Türkiye'de savunma sanayisindeki firma sayısı, 2002 yılından bu yana 56'dan 2.700'e yükseldi.

“Dışa bağımlılığımızı azaltmada oldukça yol kat ettik. 248 milyon ABD dolarından 2022'de 4.4 milyar ABD dolarına yükselerek rekor kıran savunma ihracatımız bunu kanıtlamıştır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şunları ekledi: "Savunma sanayimizin bizler için açtığı güvenli yolda ilerleyerek Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmeyi başaracağız."

" src=
TCG Anadolu; Türkiye; SİHA Gemisi; Recep Tayyip Erdoğan