20.08.2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan İkili İlişkileri Görüşmek Üzere Macaristan’ı Ziyaret Etti

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın davetine icabetle Dünya Atletizm Şampiyonası etkinliklerinin bir bölümüne ve Macaristan'ın Kuruluş Günü kutlamalarına katılmak üzere Budapeşte'yi ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani ile birlikte 2023 Dünya Atletizm Şampiyonası erkekler 100 metre yarışı finalini izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'ın Kuruluş Günü münasebetiyle Carmelite Manastırı'ndaki bir resepsiyona da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Üyesi Željka Cvijanović ve Bosna-Sırp Cumhuriyeti'nin Başkanı Milorad Dodik ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Budapeşte ziyaretine bakanlar heyeti de eşlik etti. Heyette Dış İşleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat yer aldı.
" src=
Recep Tayyip Erdoğan; Türkiye; Macaristan