27.08.2023

Dubai Merkezli ORIGIN, Türkiye’de Elektrikli Araç Şarj Cihazlarının Üretimine Başlıyor

Dubai merkezli teknoloji şirketi ORIGIN Charging Technologies, Türkiye'de elektrikli araç şarj istasyonu üretimine başlayacağını duyurdu. Bu önemli adımla e-mobiliteyi ileriye taşıma konusundaki kararlılığını vurgulayan ORIGIN, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin tüm yatırım sürecinde sağladığı destek için teşekkürlerini de ifade etti.

Bu gelişme hakkında konuşma yapan Yatırım Ofisi Başkanı, Türkiye'nin elektrikli araç şarj istasyonlarının yerli üretimini önceliklendirme hususundaki taahhüdüne vurgu yaparak şunları kaydetti: “ORIGIN'in Türkiye'de şarj istasyonu üretme girişimini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu yatırım, sektörün büyümesine önemli katkılar sağlayacaktır."

ORIGIN Türkiye Yöneticilerinden Ömer Yavuz Göl ise şunları ifade etti: “Türkiye'de ultra hızlı şarj istasyonlarının üretimine başlamak bizi heyecanlandırıyor. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisine bu dönem boyunca süregelen destekleri için içten teşekkürlerimizi iletiyoruz."

2017 yılında kurulan ORIGIN, elektrikli araçlara yönelik ultra hızlı şarj istasyonları için donanım ve yazılım üretimi faaliyetleri yürütüyor.
" src=
ORIGIN; Elektrikli Araç; Türkiye