30.08.2023

Yatırım Ofisi Teknofest Ankara’ya Katıldı

​Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, 30 Ağustos - 3 Eylül 2023 tarihlerinde Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılını taçlandırmak üzere Ankara Etimesgut Havalimanı'nda gerçekleştirildi.

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilen Teknofest, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, Yatırım Ofisi dahil kamu kuruluşları, medya kuruluşları ve ileri teknolojinin geliştirilmesinde kritik rol oynayan üniversitelerin desteğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından düzenlendi.

Teknofest, Türk Yıldızları, Hürkuş, Gökbey, Aksungur, Bayraktar TB2, Akıncı, Atak Helikopteri, Anka ve Paramotor ve yerli ve milli olarak üretilen uçakların hava gösterilerini izlemek için heyecan duyan yüz binlerce ziyaretçiyi bir araya getirdi.

Etkinlik kapsamında jet motor tasarımı, helikopter tasarımı, heterojen sürü robotları, dikey inişli roket ve uçan araba yarışmaları düzenlendi. Etkinlik sonunda çeşitli yarışma kategorilerinde kazananlara ödülleri takdim edildi.

Yatırım Ofisi de Türk gençliğini bilimsel düşünce yapısı geliştirme konusunda desteklemek ve hükümetin teknoloji hedefleri doğrultusunda yenilikçiliği teşvik etmek için Teknofest standında yüzlerce ziyaretçi ve öğrenciyi ağırladı.

Bir sonraki etkinliğin 27 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında İzmir'de düzenlenmesi planlanıyor.

" src=
Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; Teknofest; Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı; Türkiye