7.12.2020

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Katar Yatırım Ajansı Ortak Rapor Yayımladı

​​​​Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Katar Yatırım Ajansı çevrimiçi bir etkinlikte ortaklaşa hazırladıkları “Katar-Türkiye İkili Ticaret ve Uluslararası Doğrudan Yatırımlar” raporunu tanıttı. 


Türkiye’nin Katar Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu’nun açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve Katar Yatırım Ajansı CEO’su Şeyh Ali Al-Velid Al Sani de katılımcılara hitap etti. Her iki ülkenin yatırımcılarını bir araya getiren etkinlikte “Türk ve Katarlı Yatırımcıların Başarı Hikâyeleri” başlıklı bir panel de düzenlendi. 

Katar-Türkiye İkili Ticaret ve Uluslararası Doğrudan Yatırımlar raporu geçen yıl yapılan 5. Katar - Türkiye Yüksek Stratejik Komite toplantısının Katar Yatırım Ajansı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi arasında imzalanan uzlaşı belgesinin bir sonucu olarak yayımlandı. Komitenin son toplantısı 26 Kasım 2020’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani eş başkanlığında yapılan 6. Katar - Türkiye Yüksek Stratejik Komitesi toplantısında iki ülke arasında, Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk hissesinin Katar Yatırım Otoritesi’ne satışının da aralarında bulunduğu, birçok yeni anlaşmaya imza atılmıştı.
Yatırım Ofisi ve Katar Yatırım Ajansının Düzenlediği Ortak Etkinlikten Görsel