30.06.2020

Yatırım Ofisi Türk Startupları ve Körfez Fonlarını Webinarda Buluşturdu

​​​Yatırım Ofisi ve Dubai'deki Türk Başkonsolosluğu 29 Haziran'da, “MENA Bölgesi VC Fonları İş Ölçeklendirme için Türk Startuplarına Göz Atıyor” başlıklı ortak bir internet semineri düzenledi. Etkinlikte, MENA merkezli girişim sermayesi firmalarından temsilciler ve Türk startupları bir araya geldi. 

İnternet seminerinin açılış oturumunda Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve Dubai Başkonsolosu İlker Kılıç konuşma yaptı.

Dağlıoğlu, konuşmasında hem Türk hükümetinin hem de Yatırım Ofisinin teknoloji sektörüne büyük önem verdiğini ve girişimciler ile yatırımcıları desteklemek üzere gerekli tüm adımları attığını vurguladı. Bu destek adımları arasında daha erişilebilir ve iyi performans gösteren bir yatırım atmosferi için yeni düzenlemeler ve güncel teşvikler de bulunuyor. 

Trendyol, Opsgenie, Iyzico, Insider, Foriba, Gram Games, Peak, PAYGURU, Natro, Fango, yolda.com gibi Türk teknoloji startuplarının başarılı çıkışlarının altını çizen Dağlıoğlu, “Türkiye'nin özelleştirilmiş teşviklerle desteklenen teknolojik kapasitesi cazip bir ekosistem oluşturdu. Ayrıca, Türkiye'nin çeşitlendirilmiş ekonomisi, girişimci iş kültürü, genç ve teknoloji meraklısı nüfusu küresel oyunculardan önemli yatırımlar da çekti,” dedi.

İnternet seminerinin ikinci oturumunda, MENA ülkelerinden ve Türkiye'den katılan startupların üst düzey yöneticileri deneyimlerini paylaştılar.
Yatırım Ofisi'nin Katıldığı Webinardan Görsel