1.07.2020

YOİKK 2020’nin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

​​Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK), 2020’nin ilk toplantısını 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirdi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Oktay, şunları söyledi: “Teşvik ve desteklerle gücünü koruyan ekonomimiz, krizlerin ardından hızlı toparlanma reflekslerine sahip olduğunu bir kez daha ortaya koydu.” 

Oktay, YOİKK'in bugüne kadar Türkiye'deki yatırım ekosistemini iyileştirmek üzere 21 adım attığına dikkat çekti. 

Kurulun başlattığı Risk Sermayesi Fonu, yüksek teknolojili ürünler üreten Türk firmalarını finanse ederken Lojistik Merkezleri, Türkiye'de daha etkili bir tedarik zinciri sistemi oluşturacak. Oktay, konseyin hazırladığı yol haritasının Türkiye’nin Küresel İnovasyon Endeksindeki yerini üst sıralara yükselteceğini de sözlerine ekledi.

Toplantıya Oktay’ın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan da katıldı. ​
YOİKK 2020 Toplantısında Çekilmiş Fotoğraf