9.01.2024

İstanbul Havalimanı Dünyada Üçüncü Sıraya Yükselerek İstanbul'u Havacılık Merkezi Haline Getirdi

​İstanbul Havalimanı, İngiltere'nin Daily Mail gazetesinin dünyanın en büyük havalimanları listesinde üçüncü sırada yer aldı. Listede ilk sırada Suudi Arabistan'da 776 kilometrekare alanı kapsayan ve yılda 10 milyonun üzerinde yolcuya hizmet veren Kral Fahd Uluslararası Havalimanı yer alıyor. İkinci sırada ise 140 kilometrekarelik bir alanı kaplayan ve 2023 yılında 79 milyon yolcuya hizmet veren ABD'nin Colorado eyaletindeki Denver Uluslararası Havalimanı bulunuyor.

İstanbul Havalimanı, Ekim 2018'in sonundaki resmi açılışından ve Nisan 2019'da tam operasyonel hale gelmesinden beri, önemli bir küresel ulaşım merkezi haline geldi. Son beş yılda 200 milyondan daha fazla yolcunun seyahat etmesine olanak sağlayan ve 76,5 kilometrekarelik geniş bir alana kurulan havalimanı, 1,5 milyona yakın uçağa ev sahipliği yaptı. İstanbul Havalimanı 110'dan fazla ülkeye ve 350'den fazla istikamete uçuş imkanı sunuyor.

Havalimanının önem kazanması hem Avrupa hem de Asya'yı kapsayan, Avrupa'nın en büyük şehri konumundaki İstanbul'un önemli bir bölgesel ulaşım merkezi haline gelmesini vurguluyor. İstanbul Havalimanı, stratejik konumunun dışında çevresel sürdürülebilirliğe olan bağlılığıyla da dikkat çekmeye devam ediyor. 2023 yılında Uluslararası Havalimanları Konseyi Avrupa (ACI EUROPE) tarafından "Seviye 4" Havalimanı Karbon Akreditasyonu sertifikasıyla elde eden havalimanı, sıfır karbon emisyonu hedeflerine ulaşmada kararlılığını sürdürüyor.
" src=
Türkiye; İstanbul Havalimanı; Sürdürülebilirlik