11.01.2024

Togg, T10F Fastback'i Dünyaya Tanıttı: Türkiye’nin Elektrikli Araç Yolculuğunu Geleceğe Taşıyoruz

​​​Türkiye'nin ilk yerli otomobil üreticisi Togg, son modeli olan T10F Fastback'i ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2024'te sahneye çıkardı.

Yeni sedan model T10F Fastback'in özgün tasarımı, şıklığı ve üstün teknolojiyi bir araya getiriyor. Bu minvalde otomobil, hem göze hitap eden hem de enerji verimliliğini artırıp daha geniş sürüş menzili sağlayan aerodinamik bir yapıda tasarlandı. T10F Fastback'in elektrik motoru etkileyici bir hızlanma sağlarken, ileri düzey akü teknolojisi tek şarjla daha uzun bir sürüş menzilini güvence ediyor.

T10F, geliştirilmiş sürücü destek sistemleri ve son teknoloji çarpışma önleme teknolojisi de dahil olmak üzere kapsamlı güvenlik özellikleriyle donatılmıştır. Araç, sürekli gelişen ve uzaktan güncellenen sürücü destek sistemleriyle sürüş güvenliğini ve konforunu en üst düzeye çıkarıyor. Euro NCAP programının tüm testlerinde en yüksek seviye olan 5 yıldızı alacak şekilde tasarlanan T10F, güçlü ve dayanıklı bir altyapıyla donatıldı.

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, CES 2024'te yaptığı açıklamada, "Bugün T10F adını verdiğimiz ikinci akıllı cihazımızın tasarımını güncelleyerek günümüz tasarım dinamiklerini yansıtan ve sedan modellerden olan beklentileri karşılayan bir fastback olarak kullanıcılarımıza sunduk" dedi.

“Zamanın ruhunu yansıtan fastback T10F'i 2025 yılından itibaren Türkiye'den başlayarak kullanıcılarımızla buluşturacağız. CES'te ikinci akıllı cihazımızın yanı sıra küresel pazarlara açılmaya hazır olan dijital deneyim platformumuzu ve temiz enerji çözümlerimizi de tanıtıyoruz." diye konuştu.

Togg, Türkiye'nin ilk elektrikli araç prototipini Aralık 2019'da görücüye çıkardı ve 2022'de ilk modeli T10X ile seri üretime geçecek.
" src=
Türkiye; Togg; Innovation