23.10.2023

İsviçre Merkezli Rubellius Capital, Pomega’daki Payını Artırdı

​İsviçreli varlık yönetimi firması Rubellius Capital AG tarafından denetlenen Rubellius Nucleus Investments SARL, Pomega Enerji Depolama Teknolojileri'ndeki payını yüzde 2'ye çıkardı. Rubellius, bu işlem için girişim sermayesi fonundan Pomega'ya toplam 8,4 milyon ABD doları tutarında yatırım yaptı.

Kontrolmatik Teknoloji'nin bağlı kuruluşu Pomega, lityum iyon pil hücreleri, modülleri ve anahtar teslimi enerji depolama sistemleri üretmektedir. Ağustos 2023'te açılan Ankara'daki teknoloji tesisi, bu tür yenilikçi enerji çözümleri için bir merkez görevi görüyor.

100.000 metrekarelik geniş bir alanda yer alan fabrika, enerji şebekesi uygulamalarından ev tipi kullanıma kadar çok çeşitli ihtiyaçları karşılamak üzere faaliyet gösteriyor. Başlangıçta 500 MWh kapasiteyle devreye alınan tesisin, tam kapasiteyle çalıştırıldığında 3 GWh kapasiteye ulaşması planlanıyor.

Rubellius Capital AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıdemli Portföy Müdürü Rouben Zakharian “Pomega ekibinin, Ağustos 2023'ün sonlarında resmen açılan Ankara'daki pil üretim tesisinin ilk fazını olağanüstü bir hızla tamamlamış olması bizi çok etkiledi." dedi. Zakharian sözlerine şunları ekledi: “Bölgesinde sabit enerji depolama uygulamalarına odaklanan ilk ve tek pil üretim tesisi olan Pomega'nın bu devasa fabrikası, bu yönüyle önemli bir dönüm noktasına ve bir dönüşüme işaret ediyor."

Zakharian, Rubellius Capital'ın tüm bu gelişmeleri göz önünde bulundurarak Pomega'daki varlığını artırma kararı aldığını ifade etti. Bu karar, Rubellius Capital'ın uzun vadeli bir yatırımcı olma kararlılığını vurgularken şirketin azimli büyüme planlarına olan desteğini de göstermektedir.
" src=
Rubellius Nucleus Investments; Rubellius Capital AG; Pomega Energy Storage Technologies; Kontrolmatik Technologies