19.10.2023

Globalturk Capital Konferansı İstanbul’da Yatırım Ofisi’nin Desteğiyle Düzenlendi

​​Globalturk Capital tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen “Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları Hakkında Yıllık İdari Bilgilendirme Toplantısı” 19 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirildi. Konferans, Küresel Özel Sermaye Birliği’nin (GPCA) ortaklığı ve Yatırım Ofisi’nin destek ve katkılarıyla gerçekleştirildi.

Dünyanın birçok ülkesinden 45 yatırımcının panelist ve konuşmacı olarak katıldığı uluslararası etkinlikte, Türkiye ve çevresinde yatırım yapan özel sermaye fonlarının görünümü ele alındı. Bu yıl çeşitli konularda sekiz panelin yer aldığı konferansta, yeni küresel yatırım stratejilerinden özel kredi ve fintech araçlarının sunduğu alternatif finansman fırsatlarına, hızla gelişen teknoloji girişim sermayesi yatırımlarından Türkiye ve yurt dışında büyüyen kurumsal girişim sermayesi yatırımlarına, Borsa İstanbul’da halka açılma fırsatlarından Türkiye ile Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Avrasya coğrafyasındaki sınır ötesi yatırım imkanlarına kadar birçok önemli konu ele alındı.

Konferansın açılış konuşmaları Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ve Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı, GPCA Orta ve Doğu Avrupa Liderlik Konseyi Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Barış Öney tarafından yapıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı konuşmasında şunları ifade etti: “Çözüm odaklı kurumlarımızdan Yatırım Ofisi ve Finans Ofisi ve ilgili diğer kurumlar, yatırımcıların çıktığı yolculuğun her aşamasında onlara destek olmaya hazırdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü ve vizyoner liderliğinde Türkiye, uluslararası ticaret, lojistik ve tedarik zinciri merkezi olarak önemli yatırımları çekmeye ve değer önerisini artırmaya devam edecektir.”

Dağlıoğlu da Türkiye’nin bir üretim, araştırma ve geliştirme ve lojistik merkezi haline geldiğinin altını çizdi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ikinci yüzyılına adım atan Türkiye’yi küresel bir güç merkezi haline getirme azminde olduklarını da bir kez daha vurguladı. Dağlıoğlu küresel yatırımcıları Türkiye’ye yatırım yapmaya davet ederek şunları ifade etti: “Bu dönemi Türkiye Yüzyılı olarak adlandırıyoruz. Amacımız, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek ve küresel yatırımcıları da ülkemizin sunduğu cazip yatırım koşullarını değerlendirmeye davet ediyoruz.”

Barış Öney ise şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’deki uluslararası doğrudan yatırımcı portföyünün yaklaşık yüzde 60’ını özel sermaye fonları ile yönetiminde özel sermaye fonlarının yer aldığı şirketlerin yatırımları oluşturuyor. Dolayısıyla Türkiye gibi yükselen ekonomiler açısından küresel özel sermaye fonlarının radarında olmak her daim büyük önem taşıyor.” Öney, başta Yatırım Ofisi olmak üzere konferansa katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sundu.

Globalturk kurucusu, Türkiye’nin pek çok çıkış fırsatıyla birlikte zengin yatırım fırsatları sunduğunu vurguladı. Öney, sözlerine şunları ekledi: “Türkiye olarak, girişimcilik ruhuyla her gün yüzlerce yeni şirket kurmaya devam ediyoruz ve bunlar en geç ilk 5 yıl içinde yatırım yapılabilir hale geliyor. Özel sermayelerin yatırım yapabilecekleri sektör açısından herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.” Ayrıca, Türkiye’nin ihracat odaklı en büyük endüstri merkezi olduğunun altını çizerek sağlık hizmetleri, tıbbi ürünler, telekomünikasyon, bankacılık, finansal ve ticari hizmetler, e-ticaret alanlarındaki lider konumuna ve Fin-Tech ve oyun sektörleri dahil olmak üzere son zamanlarda da bir teknoloji merkezi olarak geliştiğine vurgu yaptı.
" src=
Türkiye; Investment Office; Globalturk Capital; Global Private Capital Association; Resilient Partner; Private Equity; Venture Capital