17.10.2023

Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları Kuveyt’te Gerçekleşti

​​Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü vurgusuyla düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları" serisinin 13. toplantısı 17 Ekim'de Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçiliği ve Yatırım Ofisi ev sahipliğinde Kuveyt'te düzenlendi.
 
Yatırım Şirketleri Birliği Başkan Yardımcısı Saleh Al-Salmi de dahil olmak üzere Kuveyt ve Türkiye'nin iş topluluklarından önemli isimlerin katıldığı resepsiyon, ikili ilişkilerin ve her iki ülkedeki yatırım fırsatlarının ele alınması için bir platform sundu.
 
Resepsiyonda konuşma yapan Türkiye Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Amir Şeyh Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah liderliğinde yürütülen iki ülke arasındaki güçlü ticari bağlara vurgu yaptı. Büyükelçi Sönmez, sözlerine şunları ekledi: “Sürekli değişen küresel dinamikler ve sonu gelmeyen jeopolitik zorluklar nezdinde Türkiye ve Kuveyt'in her iki ülkenin ekonomisi açısından kritik bir dönüm noktasında olduğuna inanıyorum."
 
Büyükelçi Sönmez, Vizyon 2035 programıyla Kuveyt'in kalkınmış ve sürdürülebilir ekonomiyle bölgesel bir yatırım merkezine dönüşme amacının altını çizerek iki ülke arasındaki karşılıklı yatırımların her iki ülkenin vizyonuna da önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti. Ayrıca, yeni iş imkanları sunacak, yeni altyapı sistemlerinin geliştirilmesini sağlayacak ve teknoloji ve becerilerin paylaşımıyla üretkenliği artıracak potansiyel sürdürülebilir proje olanaklarına da vurgu yaptı. Sönmez sözlerine şunu ekledi: “Kuveyt'in Türkiye'deki yatırımlarının 2 milyar ABD dolarına ulaştığını ve bunların genel olarak finans ve gayrimenkul sektörüne odaklandığını görüyoruz."
 
Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Türkiye bölgesel ve küresel tüketiciler için önemli konumunu güçlendirirken Kuveyt'in 2022'deki ikili ticaret hacminin 2 milyar ABD dolarına ulaşarak rekor kırdığının altını çizdi. Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'nun bağlantı noktasında yer alan Türkiye, hükümet tarafından hayata geçirilen yatırımcı dostu reformları da kapsayan altyapı, lojistik ve teknoloji alanlarında kaliteli hizmetler sunuyor. Kuveytli yatırımcıları, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme yolculuğuna eşlik etmeye davet eden Dağlıoğlu, Kuveyt ile ikili ilişkilerin artırılması hususundaki bağlılıklarının altını çizdi.
 
Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları serisinin bundan önceki toplantıları Londra, Paris, Milan, Viyana, Pekin, Singapur, Kuala Lumpur, Tokyo, Seul, Washington, New York ve Abu Dabi gibi dünyanın çeşitli büyük şehirlerinde gerçekleştirilmişti.
" src=
Türkiye Century Investment Receptions; Türkiye; Kuwait; 100th anniversary of the Republic of Türkiye