30.03.2010

Alman devler enerji özelleştirmelerine talip

 

Sabah - Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye’ye yaptığı resmi ziyaret ikili ilişkileri derinleştirmesi ve yeni ticaret olanaklarına kapı açması bakımından bir fırsat olarak görülüyor.

 

Türkiye’ye 110 kişilik heyetle gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ajandasında nükleer enerjiden perakendeye, bilgi teknolojilerinden hızlı tren projelerine kadar geniş bir yelpazede yatırım talepleri yer alıyor. Krizden çıkışla birlikte Alman ekonomisi, Türkiye'de büyümeyi hedeflerken, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 50 milyar ABD dolarına çıkarılması hedefleniyor. Alman devleri, Türkiye'nin bu yıl içinde gerçekleştireceği enerji özelleştirmelerinde de boy göstermek istiyor. Nabucco'nun ortağı Alman enerji devi RWE, Türkiye'ye önemli enerji projeleri ile geldi. Bu yıl içinde özelleştirilmesi beklenen İstanbul ve Ankara doğal gaz dağıtım ihalelerine talip olan şirket, Afşin-Elbistan termik santralleri ve EÜAŞ'a bağlı santrallerin özelleştirmeleriyle de yakından ilgileniyor. Siemens ile Rusya'nın Mersin’de kurmayı planladığı nükleer santrale teknolojik destek veren Alman yatırımcılar, Türkiye'de kurulması planlanan yeni nükleer santrallere ortak olmak için görüşmelerde bulunacak. Merkel, bugün Başbakan Erdoğan’la birlikte İstanbul'da Türk-Alman Ekonomi Forumu'na katılacak.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
angela merkel; almanya başbakanı; türkiye; recep tayyip erdoğan; türk-alman ortaklığı; türkiye-almanya ticaret hacmi; türkiye'de yatırım; siemens; nükleer enerji