11.11.2017

Başbakan Yıldırım ABD - Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığını duyurdu

Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet, ABD'ye yaptığı resmi ziyaret sırasında, iki ülke arasındaki mevcut ekonomik ve ticari ilişkileri görüşmek üzere New York'ta düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, ABD'nin önde gelen şirketlerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ABD Ticaret Odası tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.

 

ABD'li katılımcılar arasında PepsiCo, UPS, Raytheon, Coca-Cola, GE Aviation, Credit Suisse, Accenture, Motorola, Amazon, Citi Group, Deutsche Bank ve IBM gibi şirketler vardı. Yıldırım, ABD'li şirketlere Türkiye'nin ekonomik durumu, devam eden reform süreci ve Türkiye'nin DYY'ye verdiği önem konularında bilgi verdi.

 

Toplantıda yaptığı konuşmada, TYDTA Başkanı Arda Ermut, DYY'ye, en büyük küresel DYY kaynağı ve aynı zamanda Türkiye için en büyük kaynaklardan biri olan ABD'den verilen desteğin, TYDTA için büyük önem taşıdığını söyledi. Ermut, Türkiye'de faaliyet gösteren ve son 15 yılda 11 milyar doların üzerinde yatırım yapmış olan 1.700'den fazla ABD'li şirket sayesinde, ikili yatırımların hiç kuşkusuz yeni boyutlara ulaşacağını vurguladı.

 

Yıldırım'a ayrıca Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Parlamento Grubu Başkan Vekili Mehmet Muş, Türkiye'nin BM Büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu, ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da eşlik etti.

Başbakan Yıldırım'ın ABD'li Yetkililerle Yaptığı Konuşma