15.01.2010

Singapurlu firmadan Ceyhan’a yatırım

 

Hürriyet Daily News - Adana Valisi İlhan Atış, Singapurlu bir firmanın Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi'ne yatırım yapmak için girişimde bulunduğunu söyledi.

 

“Ceyhan yakın gelecekte çok önemli bölgelerimizden biri olacak” diyen Atış, bölgeye yatırım yapmakla ilgilenen firmanın ismini açıklamadı. Çalık Grubu’nun bölgeye yapacağı yatırımların kesinleştiğini belirten Vali Atış, yabancı firmaların da bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

 

Singapurlu firmanın yetkililerinin bölgeye daha önce gelip bir fizibilite çalışması gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Atış, "Bu firma, Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi'ne büyük bir liman ile petrol depolama merkezi kurmak istiyor. Yatırımın 2 milyar ABD doları civarında olacağı tahmin ediliyor" dedi.

 

Bakü–Tiflis–Ceyhan Boru Hattı’nın bölgeye 50 milyon ton ham petrol getireceğini söyleyen Vali, Irak-Türkiye Boru Hattı’nın Kerkük’ten 70 milyon ton ham petrol getirdiğini de ekledi. Yılda 70 milyon ton ham petrol getirmesi beklenen ve şu an planlanma aşamasında olan Samsun-Ceyhan Hattı ile birlikte bölgeye gelecek ham petrolün miktarı 190 milyon tonu bulacak. Bu ham petrolün işlenmesi için bölgede petrol işleme tesislerinin kurulması gerektiğinden de bahseden Vali Atış, bunun on binlerce kişiye iş imkanı yaratacağını söyledi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png