25.03.2023

Togg T10x Ön Siparişi 177.000'i Aştı

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili TOGG'un yoğun talep gördüğünü, 48 saatten biraz az sürede 40.000, bir haftada ise 100.000 ön sipariş hacminin üzerine çıktığını belirterek şunları söyledi: “Bu yıl 20.000 araç üretmeyi ve 2030'da bir milyona ulaşmayı hedefliyoruz".

2011 yılında tamamen elektrikli yerli otomobil üretimini hedefleyen projeyi açıklayan Erdoğan,TOGG'un modellerinin nihayet gün ışığına çıkmasıyla, on iki yıllık sıkı çalışmanın ​meyvelerini verdiğini ifade etti. Akıllı bir araç olarak tanımlanan TOGG; kullanıcı odaklı, akıllı, sezgisel, bağlantılı ve otonom bir otomobil olarak öne çıkıyor.

Tüketicilerine geniş bir renk (Gemlik, Kula, Anadolu, Pamukkale, Oltu, Kapadokya) ve model (SUV, B-SUV, B-MPV, Sedan, C-Hatchback) seçenekleri sunan Türkiye Otomobil Girişim Grubu (TOGG), şimdiden yıl sonuna kadar siparişlerini teslim almak isteyen geniş bir müşteri kitlesini kendine çekmeyi başardı.

953.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan T10X modeli, tek motorlu arkadan itişli tasarıma sahip ve yerli otomobillere tanınan vergi kolaylığından yararlanıyor. Otomobil modeli, indirimli yüzde 10 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranına tabidir. Togg otomobillerin, arkadan itişli 200 HP ve dört çeker 400 HP olmak üzere iki farklı motor gücüyle üretilmesi planlanıyor.

Togg'un T10X modeli toplamda 177.000'den fazla ön sipariş aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilk aracın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, ikinci aracın ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e teslim edileceğini açıkladı.

Kaynaklar: togg.com.tr, dolubatarya.com, aa.com.tr​​
" src=
Togg; electric car