15.07.2020

Türkiye 15 Temmuz Şehitlerini Andı

​​Türkiye, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde, hayatını kaybeden şehitler için bir dizi anma etkinliği düzenledi. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma törenleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehitler Anıtına çelenk bırakıp şehitler için dua etmesiyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra TBMM'de düzenlenen programa katılarak bir konuşma yaptı. Erdoğan dünyada "gazi" unvanını daha fazla hak eden ve bu kadar hakkıyla taşıyan bir başka meclis daha olmadığını dile getirdi. Darbecilere kendi bedenlerini siper eden Türk milletini öven Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meclisiyle, Cumhurbaşkanlığıyla, diplomasisiyle, ordusuyla, altyapısıyla hem kendimiz hem de tüm dostlarımız için çok daha güçlü ve kararlı şekilde yolumuza devam ediyoruz," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz şehit ve gazi aileleriyle öğle yemeği yedikten sonra son olarak ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi ve vatan uğruna darbeye karşı koyan 251 şehidi andı. Cumhurbaşkanı Erdoğan topraklarının dörtte üçünü kaybettikten sonra Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran milletimizin, aynı felaketin tekrar olmasına izin vermeyeceğini gösterdiğini ifade ederek, hem devletin hem de ulusun söyleyecek çok şeyinin ve gerçekleştirecek birçok projesinin olduğunu vurguladı. 

15 Temmuz şehitlerinin anısına, ilk kez, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “15 Temmuz Destanı Senfonisi” teması altında, eseri Türk piyanist Fahir Atakoğlu tarafından bestelenen özel bir konser düzenlendi. ​
Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz Şehitleri Anma Konuşması Görseli